Acasa
Istoricul manastirii
Turul virtual
Pelerinaj
Contact
Link-uri

PELERINAJ

Cu voia lui Dumnezeu suntem un popor crestin înca din primele veacuri ale crestinismului, ne-am format ca popor român si crestin deodata. De aceea, în fiinta noastra româneasca, de la început a fost implantata si trairea morala crestina. Am fost si suntem un popor care niciodata nu a cautat sa domine pe altii, ba din contra a fost îngaduitor, a dat dovada de întelepciune, credinta puternica în Dumnezeu si rabdare desavârsita, aparându-si cu demnitate interesele religios-morale si nationale, aceasta datorita credintei noastre crestin-ortodoxe, care ne-a calauzit
de-a lungul a doua milenii de existenta. Bisericile si Manastirile noastre Ortodoxe sunt cele mai graitoare dovezi ale trecutului nostru.

Din sirul acestora face parte si Manastirea Almaş, una dintre cele mai vechi asezari monastice din tara noastra, 

Tinând cont de toate acestea dorim sa punem la dispozitia vizitatorilor acestui site web al sfintei Manastiri Almaş, care sunt interesati de a cunoaste valorile religios-morale si istorice a României, pelerinajul la Manastirea Almaş prin care credinciosii sa-si poata da seama de importanta acestui sfânt locas pentru pastrarea si întarirea fiintei noastre românesti si a credintei noastre ortodoxe.

Aflati aici cum puteti lua legatura cu manastirea noastra si deasemenea informatii legate de asezarea sa geografica.